Monday, January 25, 2010

Arcuri


Domnisoara C. s-a mutat de curand langa mine, iar eu sunt incantat, cu atat mai mult cu cat ea are ochii trasi, de asiatica, iar aceasta este, stiti bine, una din marile mele dorinte. Interesant de subliniat, referitor la Domnisoara C., este faptul ca nu reusesc sa-i deslusesc interioarele; in compensatie insa, imi ofera privirii trupul ei in toata splendoarea, alcatuit - va vine sa credeti? - exclusiv, din arcuri.
Numar a nu stiu cata oara : arcul de vanatoare al buzei de sus, arcul de parada al bretonului pe partea dreapta - in tensiune maxima atunci cand ea decupeaza legume pentru omleta, arcul de lupta al coloanei vertebrale care devine agresiv cand se simte stapanit, arcul lung pe care-l intind picioarele cand face spagatul, arcurile pagane ale sanilor de lupoaica ce continua sa-i hraneasca pe Romulus si Remus, desi Roma s-a intemeiat demult, arcul-trofeu care leaga claviculele intre ele prin capetele interne strajuind (precum paznicul portilor legii lui Kafka) intrarea spre interioarele spiritului, despre care va spuneam ca nu se arata...Si alte arcuri si arbalete compun trupul mov al Domnisoarei C, fata cu ochi asiatici despre care notasem ca s-a mutat langa mine.
Bunaoara, demersul dansei a fost un fenomen putin mediatizat (pentru gusturile mele excesiv extrovertite) insa putin imi pasa acum, cand sunt singurul care trage cu arcurile fetei sageti de foc care sa sparga gerul si sa bucure copiii din Ulan Bator, caci pana acolo ajung secretele orientale ale prefectiunii armelor ei.

Fascinat fiind de arcurile Domnisoarei C, am decis sa-mi construiesc un yurt si ma inscriu la cursuri de perfectionare in arta tragerii.



Scene from the movie "The Bow" by Kim Ki Duk
Music : "Show" - Beth Gibbons (Portishead)

Tuesday, January 19, 2010

We share our mother's health


Sunt intr-un punct de trecere a frontierei. Caut sa cumpar ceai din benzinarie. Afara, langa masina, a ramas asteptandu-ma, mama. Traseul printre rafturi dureaza cateva minute, timp in care una dintre vanzatoare se apropie de mine tremurand...mama s-a sinucis. Si-a taiat venele de la maini si gatul. Fara motiv, cu premeditare si parere de rau.

Am simtit totul. Cu toate astea, m-am trezit aproape normal si am functionat normal toata ziua.
Unele vise sunt de-a dreptul teribile...

Saturday, January 16, 2010

Leaving home


De doua zile sun plecat din casa alor mei. Practic, teoretic, la propriu si la figurat.
Mi-am pregatit culcus alb: aproape alb noaptea si innebunitor de alb cand e soare. E aranjat in stil minimalist, din nevoia de spatiu si lumina. Linii drepte, perete de sticla de sus pana jos pe partea cu soarele, lumina electrica fada. Am nevoie de bonsai pentru ca fara ei sunt mult mai deprimat, de veioza inalta care sa joace lumini interesante pe muzica lounge si sampanie semi-proasta, am nevoie de doua tablouri alb-negru de aproape 2/2 care sa umple peretele de deasupra patului si pe cel din fata canapelei negre. Am nevoie de draperii de culoare inchisa si de ochi asiatici care sa le priveasca. De gingii si unghii mov care sa le surada bonsailor, degete negre si par lung care sa mature urmele zvarcolirii, coapse tari care sa mangaie somnul si sa pregateasca drumul pentru gemenii cu radacini mongoleze, de zambet in forma de arc pe care sa-l adulmec in loc de cafea de fiecare data cand sunt vraiste..
I'm leaving home.

Sunday, January 3, 2010

Amiga

In mintea mea, nuantele si detaliile compun filmele cele mai bune traite vreodata. Cineva mi-a facut recent o urare : deschide ochii!
Deschideti ochii la ce vi se arata si luati, caci sunt momente geniale!


Photographer : Codrin Serghei
Model : R.C. , Avant-garde Models
Music : Si*Se - Amiga (Thievery Corporation remix)

Amiga mira hacia arriba
Sigue con fuerza y veras que todo yo pasara
No dejes de pensar, ya todo va a llegar
Ya todo va a llegar
Com paciencia y flexibilidad
Cree em ti misma y todo lo obtendras
Te lo digo yo
Como en el cielo hay estrellas
Hay um camino hacia alla
Vem conmigo mano a mano y lo haremos
La la la
Mira que linda sonrisa
Y com el tiempo veras que de esas hay muchas mas
Concentrate y veras, lo bueno va a llegar
Lo bueno va a llegar
Com paciência y flexibilidad
Cree em ti misma y todo lo obtendras
Te lo digo yo
Como en el cielo hay estrellas
Hay um camino hacia alla
Vem conmigo mano a mano y lo haremos
La la la