Monday, December 20, 2010

Chanson de toile



Foto : Frederic Fontenoy via Visual Tone

Nimic nu e mai nasol decat dimineata mea de luni. Cea mai vulnerabila si nesigura zona a saptamanii, ma trage in jos, ma intoarce, ma ameteste din toate punctele de vedere. Astazi e din nou randul Domnisoarei C. sa semneze condica de sugestii si reclamatii subliminale iar jocul linistii desavarsite e dintre cele mai periculoase si mai intru izbanda din cate am experimentat. Se anunta zile grele, dupa cum spuneam, si in fata singuratatii de Craciun nu pot decat sa ma insotesc cu multe sticle colorate ce fi-vor odihnitoare cand savarsite. E o vreme (scurta, ce-i drept) de cand incerc sa ma ancorez mai mult in realitate (odata ce am realizat ca pluteam in permanenta undeva la un metru deasupra solului), dar realitatea se dovedeste a fi foarte greu de infruntat, iar un aluat semidens ca al meu se cazneste (pare-se in zadar) sa ramana intr-o forma predefinita care sa asigure stabilitate. N-am inteles nici eu nimic din ce am scris...ba da....ca am sa incerc sa dorm adanc doua saptamani la rand. Ma voi trezi, evident, intr-o alta zi de luni cand, din nou zdruncinat aiurea, voi scrie la fel si voi vrea sa readorm.

Bunaoara, somnul (in caz ca nu e cel definitiv) ingrasa, iar un asemenea aspect este totalmente de evitat.

8 comments:

  1. Merveilleux chanson, des belles pensées , je ne te connais pas mais tu me manque...

    ReplyDelete
  2. singuratatea de Craciun? Hmm... pai si cu domnisoara C cum ramane atunci?

    ReplyDelete
  3. Urmaresc de ceva vreme activitatea blogului (fara nicio interventie pana acum) si in ultima perioada ma dezamageste pana la violet. A inceput sa devina un fel de valea plangerii in care sunt implicate tot felul de personaje mai mult sau mai putin feminine. O anonima cu dedicatii foarte punctuale isi tradeaza vulnerabilitatea si trecutul in care pare-se ca a fost glorioasa. Din pacate daca iti scrie aici, foarte la vedere, exista o disperare pe care ar fi bine sa o acoperiti- e destul de personala si devine ridicol „caravana a la Mircea Radu”. O domnisoara C pe care ai facut-o publica ( inca am dubii din ce motiv- sa fi fost pasiunea nestavilita ce a explodat in glasuire, nevoia ta de a picta in ochii celorlalti o personalitate altfel decat cea histrionica ...sau poate un scut in fata anonimei Rebeca??). Din pacate ai prezentat-o pe domnisoara C intr-un calapod prea fix pentru aspiratiile tale si acele reclamatii subliminale de care vorbesti haotic in aceasta ultima postare ar putea fi pe deplin justificate.
    Viata ta e in plin santier si expunearea asta atat de evidenta tradeaza un Lucian infantil bantuit de poncifuri, un Lucian care parca scrie dupa perfuzii de wisky cu gheata. Brusc acest blog isi pierde din valoare si devine un loc in care un pusti trist si sensibil ameninta ca se duce in padure doar mai l-o ruga cineva: Te rog nu pleca!!!
    Vine Craciunul, e spatiul exceselor de tot felul, nu accepta matritari care te dezonoreaza si te fac o victima docila a inertiei. Nu iti doresc sa ti se indeplineasca toate dorintele ci intelepciune si putere pentru momentul in care ele se vor implini. Nimic nu e mai trist decat sa ti se inmaneze un dar pretios si tu sa-l distrugi scapandu-l pentru ca esti neatent si beat.

    ReplyDelete
  4. Plus... nu pot sa nu observ ca la astfel de postari sunt unele interventii de o platitudine intelectuala fioroasa: merveilleuse chanson si tu me manques ar fi corect. E de preferat un discurs bont intr-o limba cunoscuta in defavoarea unor forme "foarte ne-gramaticale" intr-o limba care suna cochet.

    ReplyDelete
  5. Sunt curioasa... Cine e Domnisoara C.?

    ReplyDelete
  6. si de ce anonim si tu, racule? iti multumesc pentru grija, dar nu trebuia sa vrei sa ma faci sa te citesc cu dictionarul, asa cum sperai. Aici nu e la Academia Romana, e un cacat de blog in care aberez ce vor mainile mele, dupa cate perfuzii cu whisky imi pornesc degetele. Traim intr-o lume exagerat de libera in care "matritarile" nu mai "dezonoreaza" pe nimeni; in plus fiecare citeste exact ce, cat si de unde vrea. nu e nici o diferenta intre ce cant si ce scriu aici. sa ma opresc si din cantat ca suna patetic? nimic n o sa ma faca mai pragmatic si daca totusi ziua aceea va veni, abia atunci o voi lua cu totul la padure, fara urma de speranta ca cineva va striga dupa mine mai mult decat "fuck off"... yeah, merry x mas 2 u 2

    ReplyDelete
  7. Tu cum impodobesti bradul deobicei?

    ReplyDelete